close

Contact rapid

Lorem ipsum dolor sit amet, consectet'ur ad'ipisicing elit. Ab cu/piditate dignissimos doloremque eligendi necessitatibus omnis.

close

Formular cerere ofertă

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ab cupiditate dignissimos doloremque eligendi necessitatibus omnis.

  Nume (obligatoriu)

  E-mail (obligatoriu)

  Telefon (obligatoriu)

  Observații

  Descriere traseu 6

  Descriere traseu 6

  1. CABANA PLAIUL FOII – REFUGIUL ȘPIRLEA – LA LANȚURI – ȘAUA GRINDULUI

  Timp de parcurgere: 4-5 ore

  Grad de dificultate: mare

  Marcaj: banda roșie

  Nivel de echipare: – cască

  – acest traseu nu are surse de apă

  Sezonalitate: în caz de ploi torențiale, se pot forma viituri, pot apărea căderi de pietre, descărcări electrice sau să fie ceață care sa reducă vizibilitatea. Atunci când este umezeală sau îngheț, pot apărea alunecări. În cazul acestor condiții atmosferice nu este recomandat traseul. Iarna se pot forma avalanșe, de aceea este închis în perioada cu zapada.

  Prezentare: Traseul este situat în partea vestică a Pietrei Craiului. Prezintă porțiuni de cățărat care solicită atenție și antrenament.

  Pornește de la Cabana Plaiul Foii pe drumul pietruit ce urmează valea Bârsa Tămașului și apoi Valea Șpirlei, până la Izvorul Șpirlei. De aici, ultima porțiune este un urcuș susținut în serpentine scurte, până în poiana unde se găsește refugiul, situat la 1400m altitudine. În poiana din jurul refugiului se află o potecă care urcă prin pădure. După aproximativ 20 de minute apare o bifurcație. Poteca continuă și ajunge la un grohotiș, apoi urcă tot mai susținut, cu mici cotiri. Urmează porțiuni cu cabluri și se ajunge in Șaua Grind.

  Habitate de interes comunitar/național întâlnite pe traseu:

  • Fânețe montane
  • Comunități de lizieră
  • Păduri de fag
  • Grohotișuri calcaroase

  Specii de interes comunitar/național care pot fi observate pe traseu:

  • Specii de nevertebrate: libelulă ornată, fluture vărgat
  • Specii de păsări: acvilă de munte, barză neagră
  • Specii de mamifere: lup, urs brun

  Aceasta este o descriere a traseului turistic realizată de elevii Liceului Teoretic ”Mitropolit Ioan Mețianu” Zărnești. Descrierile afișate pe pagina web: https://liceulmetianu-zarnesti.ro/proiect-activam-viitori-lideri-pentru-protectia-naturii/   sunt recomandări ale elevilor și nu țin loc de descrierea oficială a Administrației Parcului Național Piatra Craiului sau a Serviciul public Salvamont.

  Contact Icon
  expand_less
  Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
  Sari la conținut