close

Contact rapid

Lorem ipsum dolor sit amet, consectet'ur ad'ipisicing elit. Ab cu/piditate dignissimos doloremque eligendi necessitatibus omnis.

close

Formular cerere ofertă

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ab cupiditate dignissimos doloremque eligendi necessitatibus omnis.

  Nume (obligatoriu)

  E-mail (obligatoriu)

  Telefon (obligatoriu)

  Observații

  Descriere traseu 5

  Descriere traseu 5

  1. Padina Șindrilăriei – Turnul Pietrei Craiului

  Timp de parcurgere: 3 ore

  Grad de dificultate: dificil

  Marcaj: cruce roșie

  Nivel de echipare: echipament de alpinism, închis pe timp de iarnă.

  Prezentare:

  Traseul este dificil, solicita catarari si nu are surse de apa pe parcurs.

  Privelistile oferite de acest traseu sunt padurile cu arbori desi, culoarurile de jnepeni alaturi de valea aflata intre versatii de stanca. Dupa trecerea de „Saritoarea Scarii” urcam si putem observa zidul de calcar numit „Peretele Sindrilei”.

  • Habitatele traversate sunt: padurile de molid, grohotisurile calcaroase, versantii stancosi cu vegetatie, pajisti ,tufarisuri alpine si boreale.
  • Unele dintre speciile de plante, pasari si mamifere intalnite sunt: frunza stancilor, clopotei, acvila de munte, cocos de multe, gaie neagra, viespar, soim calator, lup, urs brun, râ

  Acest traseu, cu toate ca este mai greu de strabatut, merita parcurs pentru privelistile oferite, habitatele naturale prin care trece traseul si speciile de plante pasari si mamifere pe care le puteti observa.

   

  Aceasta este o descriere a traseului turistic realizată de elevii Liceului Teoretic ”Mitropolit Ioan Mețianu” Zărnești. Descrierile afișate pe pagina web: https://liceulmetianu-zarnesti.ro/proiect-activam-viitori-lideri-pentru-protectia-naturii/   sunt recomandări ale elevilor și nu țin loc de descrierea oficială a Administrației Parcului Național Piatra Craiului sau a Serviciul public Salvamont.

  Contact Icon
  expand_less
  Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
  Sari la conținut