close

Contact rapid

Lorem ipsum dolor sit amet, consectet'ur ad'ipisicing elit. Ab cu/piditate dignissimos doloremque eligendi necessitatibus omnis.

close

Formular cerere ofertă

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ab cupiditate dignissimos doloremque eligendi necessitatibus omnis.

  Nume (obligatoriu)

  E-mail (obligatoriu)

  Telefon (obligatoriu)

  Observații

  Descriere traseu 36

  Descriere traseu 36

  1. Vârful La om – Refugiul Grind – Curmătura Groapelor – Fundata

  Timp de parcurgere: 10 – 11 ore

  Grad de dificultate: greu

  Marcaj: bandă roșie

  Nivel de echipare: echipament de drumeție, special pe timp de iarnă.

  Traseul este greu, cu unele parti mai usoare dar solicitant si de lunga durata. Acesta nu are surse de apa si este recomandata aprovizionarea de la izvorul aflat La Table.

  Traseul face legatura dintre Muntii Fagaras si Muntii Bucegi. El incepe la cel mai inalt punct al Pietrei Craiului, varful La Om unde privelistea este extraordinara deoarece putem vedea toate arealele din jur. Una dintre coborari se face trecand pe langa partea calcaroasa, pe grohotisuri apoi pe serpentinele largi prin pajistea alpina si portiunile de padure. In poiana observam Refugiul Grind a carui amenajare a fost facuta de catre Clubul de Turism Montan „Liliecii”. Continuand traseul se ajunge La Table unde se afla un izvor de apa apoi mergem spre Muntele Coja si trecem prin poieni si portiuni de padure.

  • Habitatele intalnite sunt: pajisti, versanti, pesteri inchise publicului, paduri si cursuri de apa.
  • Speciile intalnite de plante, nevertebrate si amfibieni sunt: muschi de pamant, clopotei, melc carenat banatean, crab amfibiu, croitor alpin, noua ochi, trition carpatic, triton cu creasta

  Aceasta este o descriere a traseului turistic realizată de elevii Liceului Teoretic ”Mitropolit Ioan Mețianu” Zărnești. Descrierile afișate pe pagina web: https://liceulmetianu-zarnesti.ro/proiect-activam-viitori-lideri-pentru-protectia-naturii/   sunt recomandări ale elevilor și nu țin loc de descrierea oficială a Administrației Parcului Național Piatra Craiului sau a Serviciul public Salvamont.

  Contact Icon
  expand_less
  Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
  Sari la conținut