close

Contact rapid

Lorem ipsum dolor sit amet, consectet'ur ad'ipisicing elit. Ab cu/piditate dignissimos doloremque eligendi necessitatibus omnis.

close

Formular cerere ofertă

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ab cupiditate dignissimos doloremque eligendi necessitatibus omnis.

  Nume (obligatoriu)

  E-mail (obligatoriu)

  Telefon (obligatoriu)

  Observații

  Descriere traseu 35

  Descriere traseu 35

  1. Cabana Garofița – Tămășel

  Timp de parcurgere: 1 oră

  Grad de dificultate: mediu

  Marcaj: punct galben

  Nivel de echipare: echipament de drumetie

  Prezentare:

  Traseul dintre Cabana Garofita si Poiana Tamasel este un traseu din partea central-vestica a Parcului Național Piatra Craiului. Scurt, dar solicitant, cu serpentine mici si abrupte, puternic adancite in substrat, situatia devenind mai dificila cand este intampinata vremea defavorabila.

  Acesta porneste din dreptul cabanei pe Valea Dragoslovenilor către Cerdacul Stanciului. Este parcurs pe un fost drum de exploatare, afundat apoi într-o pădure, urmată apoi de o planta mare, extrem de solicitanta. La iesirea din padure va fi expusa poiana larga, la Stana lui Tamășel.

  Traseul este recompensat cu o panorama ce cuprinte versantul vestic al Pietrei Craiului, dar si masivele aflate după Valea Dambovitei, lezer-Papusa, Fagaras.

  În timpul parcurgerii se pot observa habitate de interes comunitar cum ar fi: paduri de fag, cursuri de ape montane cu vegetație erbacee pe malurile acestora și păduri acidofile montane de molid, alaturi de flora si fauna: triton cu creasta, viespar, cocos de munte, ciocănitoare cu trei degete, liliac cu urechi crestate, lup, urs brun, ras.

  Este un traseu perfect dacă sunteți în căutare de ceva mai scurt, dar totusi solicitant si interesant.

  Aceasta este o descriere a traseului turistic realizată de elevii Liceului Teoretic ”Mitropolit Ioan Mețianu” Zărnești. Descrierile afișate pe pagina web: https://liceulmetianu-zarnesti.ro/proiect-activam-viitori-lideri-pentru-protectia-naturii/  sunt recomandări ale elevilor și nu țin loc de descrierea oficială a Administrației Parcului Național Piatra Craiului sau a Serviciul public Salvamont.

  Contact Icon
  expand_less
  Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
  Sari la conținut