close

Contact rapid

Lorem ipsum dolor sit amet, consectet'ur ad'ipisicing elit. Ab cu/piditate dignissimos doloremque eligendi necessitatibus omnis.

close

Formular cerere ofertă

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ab cupiditate dignissimos doloremque eligendi necessitatibus omnis.

  Nume (obligatoriu)

  E-mail (obligatoriu)

  Telefon (obligatoriu)

  Observații

  Descriere traseu 27

  Descriere traseu 27

  1. Brusturet – Ciocanul

   Timp de parcurgere: 1 oră

  Grad de dificultate: ușor

  Marcaj: bandă galbenă

  Nivel de echipare: echipament de drumetie

  Sezonalitate: se poate parcurge pe tot parcursul anului, însă, pe alocuri, în caz de umiditate excesivă sau ploi torențiale, se pot forma viituri, pot apărea prăbușiri sau alunecări.

  Prezentare:

  Traseul face legătura între Cabana Brusturet și satul Ciocanu. Acesta pornește la câteva sute de metrii în jos de la Cabana Brusturet. Acest traseu nu are apă, de aceea este indicată aprovizionarea de la izvorul de lângă cabană sau cele din chei. De aici se descoperă spre stânga, prin pădurea ce îmbracă versantul stâng al văii, poteca ce urcă potrivit, dar în curbe abrupte, până spre partea cea mai înaltă a versantului, unde se află primele fânețe și așezări ale satului Ciocanu. Pe timpul sezonului cald, puteți admira poienile pline de flori, predominantă fiind floarea Clopoțel, prezentă din luna iunie până la sfârșitul lunii august.

  La ieșirea din pădure, poteca se continuă printre aceste poieni, până la un drumuleț îngust. La un moment dat, acesta este străbătut de o serie de case, unele mai mult sau mai puțin izolate, traversează garduri, care separă pășunile si fânețele.

  Traseul se termină la intersecția drumulețului cu un alt drum, pe unde trece traseul cu nr. 24, marcat cu cruce albastră.

  Aceasta este o descriere a traseului turistic realizată de elevii Liceului Teoretic ”Mitropolit Ioan Mețianu” Zărnești. Descrierile afișate pe pagina web: https://liceulmetianu-zarnesti.ro/proiect-activam-viitori-lideri-pentru-protectia-naturii/   sunt recomandări ale elevilor și nu țin loc de descrierea oficială a Administrației Parcului Național Piatra Craiului sau a Serviciul public Salvamont.

  Contact Icon
  expand_less
  Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
  Sari la conținut