close

Contact rapid

Lorem ipsum dolor sit amet, consectet'ur ad'ipisicing elit. Ab cu/piditate dignissimos doloremque eligendi necessitatibus omnis.

close

Formular cerere ofertă

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ab cupiditate dignissimos doloremque eligendi necessitatibus omnis.

  Nume (obligatoriu)

  E-mail (obligatoriu)

  Telefon (obligatoriu)

  Observații

  Descriere traseu 23

  Descriere traseu 23

  1. Dâmbovicioara – Brusturet – Piscul Păduricii – Refugiul Grind

   Timp de parcurgere: 4-5 ore

   Grad de dificultate: moderat

   Marcaj: bandă albastră

   Nivel de echipare: echipament montan, special iarna

   Sezonalitate: Are locuri, mai ales în chei, unde se pot forma viituri, pot apărea căderi de pietre, alunecări sau chiar avalanșe. În aceste condiții atmosferice sunt recomandate precauții.

   Prezentare:

  Pornește din dreptul Refugiului Grind, pe unde trece și traseul cu nr. 21, marcat cu bandă roșie, ca pe o potecă ce coboară în serpentine străbătând poiana din jurul refugiului și în continuare pădurea, până La Table. Pe această porțiune, este marcaj cu bandă roșie, fiind parte a traseului de legătură cu Vârful Piscul Baciului. De La Table, se urmează poteca marcată cu bandă albastră, schimbându-se direcția de mers către sud, pe drumuri de exploatare. Înainte de a ajunge în Poiana Grind, un stâlp de marcaj arată continuarea pe un alt drum ce ocolește poiana pe partea estică, prin pădure, până la capătul sud-estic al acesteia, unde apare o intersecție de trasee:

  • 17 și nr.24 spre Șirnea, Ciocanu;
  • 25 ce continuă cu marcaj cu cruce galbenă pe cheile de pe Valea Seacă a Pietrelor spre Brusturet

  Tipul terenului: pământ și pietre

  Surse de apă: În cea mai mare parte sunt porțiuni de traseu în care nu se găsește apă, așa că este recomandat să te aprovizionezi de la izvoarele din apropiere.

  Floră: mușchi de pământ, clopoței, gălbenele, curechi de munte

  Faună: melc carenat bănățean, țărăncuță, libelulă ornată, cosaș transilvan, carab amfibiu, croitor alpin, fluture vărgat, chișcar de râu, nouă-ochi, moioaga, mreana vânătă, zglavoc, triton carpatic, triton cu creastă, buhai de baltă cu burtă galbenă, acvilă țipătoare mică, gaie neagră, viespar, șoim călător, buhă, ciuvică, huhurez mare, ieruncă, cocoș de munte, ciocănitoare neagră, ciocănitoare cu trei degete, ciocănitoare sură, muscar gulerat, muscar mic, ciocârlie de pădure, liliacul lui Blasius, liliac mediteranean cu nas potcoavă, liliac mic cu nas potcoavă, liliac cârn, liliac cu urechi late, liliac mic cu urechi de șoarece, liliac măr cu urechi de șoarece, liliac cu urechi crestate, liliac cu aripi lungi,lup , urs brun, râs.

  Aceasta este o descriere a traseului turistic realizată de elevii Liceului Teoretic ”Mitropolit Ioan Mețianu” Zărnești. Descrierile afișate pe pagina web: https://liceulmetianu-zarnesti.ro/proiect-activam-viitori-lideri-pentru-protectia-naturii/  sunt recomandări ale elevilor și nu țin loc de descrierea oficială a Administrației Parcului Național Piatra Craiului sau a Serviciul public Salvamont.

  Contact Icon
  expand_less
  Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
  Sari la conținut