close

Contact rapid

Lorem ipsum dolor sit amet, consectet'ur ad'ipisicing elit. Ab cu/piditate dignissimos doloremque eligendi necessitatibus omnis.

close

Formular cerere ofertă

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ab cupiditate dignissimos doloremque eligendi necessitatibus omnis.

    Nume (obligatoriu)

    E-mail (obligatoriu)

    Telefon (obligatoriu)

    Observații

    Descriere traseu 8

    Descriere traseu 8

    1. Orașul Zărnești – Sat Peștera

     Timp de parcurgere: 1 1/2   – 2 ore

    Grad de dificultate: ușor, pe alocuri moderat

    Marcaj: bandă roșie

    Nivel de echipare: echipament de drumeție

    Sezonalitate: accesibil tot timpul anului

    Prezentare:

    Traseul străbate sectoare de poieni pitorești, cu sate ale căror case sunt risipite pe culmile Măgurii și Peșterii. Doritorii îl pot parcurge cu ușurință cu bicicleta sau cu schiuri de tură.

    Traseul pornește de la cabana Gura Râului din Zărnești, urmând drumul forestier din Prăpăstiile Zărneștiului. La intersecția cu Fântâna lui Botorog, traseul continuă pe drum de pe vale până la zona cu izvoare. De aici este un drum secundar ce urcă pe versantul drept al văii (pe partea stângă, în sensul de mers), în curbe line, apoi tot mai susținute. De o parte și de cealaltă a traseului ne putem bucura de pădurile de fag. Zonele în care se găsește apă nu sunt foarte dese, de aceea dacă întâlniți locuri cu izvoare nu ezitați să vă aprovizionați. Drumul traversează multe vâlcele, iar în ultimele serpentine, ajunge în drumul Peșterii. Acesta se află chiar pe culmea principală, unde s-au construit casele din sat.

    Acesta face legătura între cele două sate pitorești, anume Măgura și Peștera. Drumul continuă să urce lin spre S, pe alocuri cu mici rupturi de pantă, până la după ultimele case ale Măgurii. Înaintând, panorama către dealurile Culoarului Rucăr-Bran o să vă încânte privirea. În prim plan se remarcă cele dinspre Măgura(N-E), Peștera și Șirnea(S-E), iar în depărtare se fac observate culmile mai înalte ale Bucegilor şi Leaotei, în timp ce la vest este partea superioară a Prăpăstiilor Zărneştilor. Printre acestea se văd frânturi din Piatra Craiului.

    Traseul cu nr. 8 continuă către est, prin Peștera, unde se află un vechi loc de popas turistic important, Casa Folea. De aici, drumul coboară ușor spre Moieciu, pe culmea pe care se află risipite casele satului. Printre noile construcții mai sunt întâlnite case și gospodării tradiționale, cu arhitecturi locale specifice, care pot fi admirate de-a lungul drumului.

    Numele satului este dat de Peștera Liliecilor, care adăpostește numeroase specii rare de lilieci, dar care are și multe formațiuni calcaroase, numite lacrimi ale pământului.

    Drumul principal continuă să coboare spre Moieciu, partea dinspre final fiind asfaltată, până unde întâlnește DN73.

    Aceasta este o descriere a traseului turistic realizată de elevii Liceului Teoretic ”Mitropolit Ioan Mețianu” Zărnești. Descrierile afișate pe pagina web:  https://liceulmetianu-zarnesti.ro/proiect-activam-viitori-lideri-pentru-protectia-naturii/  sunt recomandări ale elevilor și nu țin loc de descrierea oficială a Administrației Parcului Național Piatra Craiului sau a Serviciul public Salvamont.

    Contact Icon
    expand_less
    Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
    Sari la conținut