Lorem ipsum dolor sit amet, consectet'ur ad'ipisicing elit. Ab cu/piditate dignissimos doloremque eligendi necessitatibus omnis.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ab cupiditate dignissimos doloremque eligendi necessitatibus omnis.
Timp de parcurgere: 4 – 4 1/2
Grad de dificultate: moderat
Marcaj: bandă roșie
Sezonalitate: Traseul este în general ușor, pe alocuri moderat prin urcușuri solicitante, mai ales cele din prima parte. Are porțiuni unde, în caz de ploaie sau gheața, se poate aluneca. larna pot fi zone în care sunt condiții de formare a avalanșelor (în general de dimensiuni reduse, datorită pantelor mari și lipsa vegetației).
În aceste condiții atmosferice sunt recomandate precauții. In Intregime trasoul este lipsit de surse de apă, de aceea sunt utile aprovizionări cu apă, pentru o durată mai lungă de timp.
Prezentare:
Acest traseu este situat în partea de nord-est a parcului Național Piatra Craiului (Culmea Máguri), unde Bran (763 m) si Măgura (1000 m) sunt legate. Pe acest traseu, puteți merge de la capătul de nord-est al Parcului Național Piatra Craiului pe un traseu de creastă moderată până la Vârful Măguri, unde există păduri și poieni continue. Culmea Magurii face parte din Culoarul Rucàr – Bran. Este o treaptă intermediară între munții Piatra Craiului (cresta continuă spre est) și Depresiunea Brașovului (Golful Zärnesti – Bran, parte din Țara Bârsei), în nord. Râul Turcului (Barsa Turcului) delimitează creasta spre est, dincolo de care se află afluentul în care se află Castelul Bran.
Orașul Bran este situat în Depresiunea Bran, între Munții Bucegi (est) și Piatra Craiului (vest), Coridorul Depresiunii Tectonice Rucăr-Bran (sud-vest) și Depresiunea Brașov (nord-est). A fost și este un spațiu de intervenție între România și Transilvania. Numele locului „Bran” înseamnă „poartă” și este de origine turcească, marcând astfel zona de trecere (poarta de trecere). Întrucât aici se află Castelul Bran (determinat într-un mod mitologic ireal), zona este renumită pentru Dracula, una dintre cele mai importante atracții turistice istorice din România. Este un castel construit pe o zonă stâncoasă abruptă pentru a apăra trecătoarea de munte. Inițial sub jurisdicția județului Brașov, a fost oferit ulterior Reginei Maria. Inima Reginei Maria a fost păstrată o perioadă în Capela Reginei (Stella Maris), lângă trecătoarea de munte, o replică a capelei din castelul din Balcic (Bulgaria). Biserici și alte muzee (Muzeul Satului Brănean și Muzeul Vămii Medievale Bran) înconjoară Castelul Bran și sunt recunoscute în întreaga lume ca atracții turistice care prezintă diverse aspecte ale evoluției istoriei locale și a valorilor culturale, cu recunoaștere la nivel mondial.
Aceasta este o descriere a traseului turistic realizată de elevii Liceului Teoretic ”Mitropolit Ioan Mețianu” Zărnești. Descrierile afișate pe pagina web: https://liceulmetianu-zarnesti.ro/proiect-activam-viitori-lideri-pentru-protectia-naturii/ sunt recomandări ale elevilor și nu țin loc de descrierea oficială a Administrației Parcului Național Piatra Craiului sau a Serviciul public Salvamont.