close

Contact rapid

Lorem ipsum dolor sit amet, consectet'ur ad'ipisicing elit. Ab cu/piditate dignissimos doloremque eligendi necessitatibus omnis.

close

Formular cerere ofertă

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ab cupiditate dignissimos doloremque eligendi necessitatibus omnis.

    Nume (obligatoriu)

    E-mail (obligatoriu)

    Telefon (obligatoriu)

    Observații

    Descriere traseu 34

    Descriere traseu 34

    1. Cabana Garofița Cerdacul Stanciului

    Timp de parcurgere: 1 1/2 – 2 ore

    Grad de dificultate: moderat

    Marcaj: cruce galbenă

    Nivel de echipare: echipament de drumeție, special pe timp de iarnă.

    Atenționări:

    Traseul are porţiuni unde, in caz ploi torentiale, se poate aluneca, iar iarna se pot produce avalanşe. In aceste condiţi atmosferice, sunt recomandate precauţii. Aproape în întregime traseul este lipsit de surse de apă, de aceea sunt utile aprovizionårile cu apă de la izvoarele de la cabană sau din prima parte a traseului.

    Prezentare:

    Acest traseu se află în partea vestică a Parcului National făcând legătura dintre Cabana Garofita Pietrei Craiului (1100 m) si Cerdacul Stanciului (1658 m). In condișii atmosferice favorabile parcurgerea traseului poate oferi ocazia plăcută de a ajunge baza versantului calcaros vestic, unde sunt marea de piatră a Horjului Mare” pestera si arcada carstică Stanciului, turnuri, ace, hornuri, brâne, iar panorama care se deschide deasupra etajului forestier este extrem de cuprinzătoare.

    Este un traseu relativ uşor, cu unele portiuni mai moderate spre partea superioară, unde se traverseazä

    grohotişul mobil, ceea ce necesită un efort mai sustinut si atentie.

    Cabana Garofita Pietrei Craiului se aflā situatā in vestul Crestei Sudice a Pietrei Craiului pe Valea Dragoslovenilor, la confluenta dintre Valea Seacă a Tămăşelului cu Padina Lăncii. Este o importantă poartă de acces spre aceastå parte a masivului. A fost construită aici la începutul anilor 1970, prin amenajarea unui fost canton forestier, într-un vechi loc de exploatare si prelucrare a lemnului de către Clubul România Pitoreasca din Pitesti. Printre dotările initiale ale cabanei, care au venit in urma casărilor de materiale din şcoli si hoteluri, au foat unele chiar si de la Penitenciarul de detinuţi politici din Piteşti, unul din gulagurile comuniste românesti, unde au fost încarcerate numeroase personalliäți culturale, politice si istorice.

    Până la cabană se poate ajunge pe Valea Dâmbovitei din DN73 Rucăr Bran, pe drumul care se formează din Podul Dâmbovitei spre lacul Pecineagu, aproximativ 12 km, trecând prin Cheile Mici ale Dâmbovitei, Săticul de Jos (unde se aflä un lac de acumulare), Săticul de Sus, pana la centrala Clabucet (satul Cojocaru).

     Aceasta este o descriere a traseului turistic realizată de elevii Liceului Teoretic ”Mitropolit Ioan Mețianu” Zărnești. Descrierile afișate pe pagina web: https://liceulmetianu-zarnesti.ro/proiect-activam-viitori-lideri-pentru-protectia-naturii/  sunt recomandări ale elevilor și nu țin loc de descrierea oficială a Administrației Parcului Național Piatra Craiului sau a Serviciul public Salvamont.

    Contact Icon
    expand_less
    Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
    Sari la conținut