
Lorem ipsum dolor sit amet, consectet'ur ad'ipisicing elit. Ab cu/piditate dignissimos doloremque eligendi necessitatibus omnis.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ab cupiditate dignissimos doloremque eligendi necessitatibus omnis.
Timp de parcurgere: 23 ore
Grad de dificultate: dificil
Marcaj: bandă roșie
Nivel de echipare: echipament de alpinism, pe timp de iarnă obligatoriu colțari, piolet, ham și coardă.
Atenţionări: Traseul este susţinut și extrem de dificil, atat prin lungime cat și pasaje expuse și solicitante intalnite pe unde trece.
Are porțiuni unde substratul este friabil și se poate disloca grohotisul sau alte blocuri de pietre. În caz de ploi torentiale se pot forma viituri pot apărea căderi de pietre doborâturi de vânt,descărcări electrice sau să fie ceată care reduce vizibilitatea. Atunci când este umezeală, ploi torentiale sau inghet pot apárea
alunecări iar iarna se pot forma avalanşe.
Pe porțiunea La Lanțuri trebuie avut grijă, să nu se disloce pietre, care să-i afecteze pe alți turiști. În aceste condiții atmosferice, sunt recomandate precauţii. Partea care traverseazå creasta Pietrei Craiului (Umeri
⁃ La Lanţuri – Creastă – Refugiul Grind) este închisă iarna, datorită riscului de apariție a avalanşelor.
De asemenea, surse de apă sunt foarte puţine (La Table izvorul Oteţelei), iar partea care este în Piatra Craiului, pe substrat calcaros, este în întregime lipsită de apă. Restul traseului, spre vest, este pe substrat cristalin, cu posibilitatea mai mare de a găsi apă. Fiind un traseu de creastă, sunt utile aprovizionările pentru o durată mai mare de parcurgere.
Prezentare: Traseul este cel de legătură dintre Munții Bucegi și Fågăraș, trecând peste Creasta Pietrei Craiului, ca și traseu de Creastă al Carpaților Meridionali. De aceea are şi marcajul de bandå roșie, care se regăsește atåt în Creasta Munţilor Fågăraș continuând spre vest, (dincolo de Valea Oltului, peste Munți Lotrului, Parâng, Retezat, Cerna, până la Valea Cernei) cất și în est (în Munții Leaota și Munții Bucegi, unde ajunge Valea Prahovei). Face legătura dintre Curmätura Groapelor (1389 m) – în est, Creasta Pietrei Craiului (2238 m), Munții Fágáraş (la peste 2000 m)-la vest. Acest traseu porneşte din Curmätura Groapelor (1389 m), aici ajungând și traseele:
Refugiul Grind este Singurul loc amenajat pentru înnoptare de pe versantul estic, situat la 1620 m altitudine
în Plaiurile Grindului.
A fost ridicat aici pentru cei care doresc sa ajungă pe cel mai înalt vârf din masiv. Constructia este din tabla , cu priciuri suprapuse de lemn,ce ofera un spatiu de aproximativ 10-12 locuri de cazare.
Habitate de interes comunitar național intålnite pe traseu:
Specii de interes comunitar/naţional care pot fi observate pe traseu:
Aceasta este o descriere a traseului turistic realizată de elevii Liceului Teoretic ”Mitropolit Ioan Mețianu” Zărnești. Descrierile afișate pe pagina web: https://liceulmetianu-zarnesti.ro/proiect-activam-viitori-lideri-pentru-protectia-naturii/ sunt recomandări ale elevilor și nu țin loc de descrierea oficială a Administrației Parcului Național Piatra Craiului sau a Serviciul public Salvamont.