close

Contact rapid

Lorem ipsum dolor sit amet, consectet'ur ad'ipisicing elit. Ab cu/piditate dignissimos doloremque eligendi necessitatibus omnis.

close

Formular cerere ofertă

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ab cupiditate dignissimos doloremque eligendi necessitatibus omnis.

  Nume (obligatoriu)

  E-mail (obligatoriu)

  Telefon (obligatoriu)

  Observații

  Descriere traseu 1

  Descriere traseu 1

  1. Oraşul Zărneşti – Refugiu Diana – Brâna Caprelor 1960 m – Cabana Curmătura

  Timp de parcurgere: 5-6 ore

  Grad de dificultate: dificil

  Marcaj: bandă albastră

  Nivel de echipare: echipament de drumeție, special pe timp de iarnă.

  Sezonalitate: se poate parcurge tot timpul anului însă iarna necesită echipament adecvat (colțari, bețe, piolet) și atenție sporită datorită numeroaselor traversări de văi, a zonelor expuse și a posibilelor avalanșe.

  Prezentare:

  Traseul pornește din orașul Zărnești și urmărește o potecă îngustă până la Mănăstirea Colțul Chiliilor, printre pajiști pline de flori pe care le puteți admira din primăvară până la finalul lunii iulie. Printre acestea puteți vedea și ”bulbucul de munte” https://ro.wikipedia.org/wiki/Bulbuc_de_munte , una din numeroasele specii de flori ocrotite din PNPC. Până aici drumul este lin, pe curbă de nivel. După ce v-ați umplut sticla cu apă din izvorul care se află 100m mai jos de mănăstire, poteca începe să urce și în curând te afli într-o frumoasă pădure de amestec de foioase și conifere, pe valea numită Brâna Caprelor și în aproximativ o oră ești la Refugiul Diana. Urcușul pe vale devine tot mai solicitant, atât datorită diferenței de nivel cât și datorită terenului – pământul, frunzele și iarba de până acum fiind înlocuite de pietre. Aici este clar că nimeni nu trebuie să urce pe munte încălțat în teniși, sandale sau pantofi de birou 🙂

  Refugiul Diana este locul potrivit pentru a mânca și a-ți trage sufletul. De-acum traseul devine tot mai spectaculos, cu peisaje care îți taie răsuflarea – pereți verticali de stâncă, pajiști alpine frecventate de capre negre (pe care chiar le puteți vedea dacă nu faceți prea mult zgomot), iar pădurea de amestec este înlocuită de pini și jnepeni.

  Astfel ajungeți în creasta extraordinară a Pietrei Craiului, mai exact în Șaua Padinei Închise, de unde puteți urmări cu privirea minunatul spectacol al crestei calcaroase înguste.

  Săgeata indicatoare de pe stâlpul metalic vă va direcționa spre Cabana Curmătura (alt. 1470 m). Coborârea până la cabană este una foarte frumoasă printre jnepeni și tufe de afin dar pliiină de pietre 🙂 (din nou, încălțămintea adecvată este extrem de importantă).

  La Cabana Curmătura vă așteaptă în orice sezon ceai, cafea, ciorbă, tocană, varză, cârnați și bineînțeles plăcinte.

  De aici ai mai multe variante de întoarcere în Zărnești, la fel de frumoase ca și urcarea.

  Aceasta este o descriere a traseului turistic realizată de elevii Liceului Teoretic ”Mitropolit Ioan Mețianu” Zărnești. Descrierile afișate pe pagina web: https://liceulmetianu-zarnesti.ro/proiect-activam-viitori-lideri-pentru-protectia-naturii/   sunt recomandări ale elevilor și nu țin loc de descrierea oficială a Administrației Parcului Național Piatra Craiului sau a Serviciul public Salvamont.

   

  Contact Icon
  expand_less
  Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
  Sari la conținut